Σύστημα ανάφλεξης / προθέρμανσης ανταλλακτικά

Το σύστημα ανάφλεξης του οχήματος είναι ένα συγκρότημα συσκευών και οργάνων που η λειτουργία του είναι να παρέχει την παραγωγή ηλεκτρικού σπινθήρα. Ο ηλεκτρικός σπινθήρας είναι αυτός, που κάνει δυνατή την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα στους κυλίνδρους του κινητήρα του οχήματος.

Τύποι συστημάτων ανάφλεξης του κινητήρα

Σύστημα με πλατίνες

Ένας διακόπτης ελέγχει τη συσσώρευση και κατανομή της ενέργειας μεταξύ των κυλίνδρων του κινητήρα.

Ηλεκτρονική ανάφλεξη

Ο έλεγχος συσσώρευσης και κατανομής ισχύος μεταξύ των κυλίνδρων, πραγματοποιείται από την αλληλεπίδραση ενός διακόπτη τρανζίστορ με έναν αισθητήρα παλμών άνευ επαφών.

Σύστημα χρονισμού ανάφλεξης με μικροεπεξεργαστή.

Ο έλεγχος της συσσώρευσης και της διανομής ενέργειας, πραγματοποιείται από μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.
Δομή του συστήματος ανάφλεξης

 1. Η μπαταρία και το δυναμό του αυτοκινήτου ως πηγή ενέργειας
 2. Ο διακόπτης ανάφλεξης
 3. Η συσκευή που ελέγχει τη συσσώρευση ενεργείας: ο διακόπτης τρανζίστορ, ο διακόπτης ή η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου χρονισμού
 4. Το πηνίο ανάφλεξης ως μονάδα αποθήκευσης ενέργειας
 5. Διανομέας (συσκευή δρομολόγησης ενέργειας στους κυλίνδρους), είτε μηχανική συσκευή είτε ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου
 6. Συρμάτινο πηνίο
 7. Μπουζί

Εκμετάλλευση

Για να μην προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα το σύστημα ανάφλεξης, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πρέπει να διενεργούν τακτικούς ελέγχους. Ο έλεγχος της εξωτερικής επιφάνειας των μονάδων και τμημάτων, η επιθεώρηση της επιφάνειας του πηνίου ανάφλεξης, των καλωδίων και των μπουζί, είναι υποχρεωτικές απαιτήσεις για κάθε οδηγό. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα μέρη και τις επιφάνειες για ρωγμές, βλάβες, σημάδια καψίματος, λάδια ή καύσιμα.

Βλάβες του συστήματος ανάφλεξης

 • Ακατάλληλη ρύθμιση, θραύση του φυγοκεντρικού ρυθμιστή και του ρυθμιστή κενού του χρονισμού ανάφλεξης.
 • Αποτυχία του προγράμματος της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου.
 • Συστηματική αποτυχία παραγωγής σπίθας σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους.
 • Έλλειψη σπίθας σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους.
 • Λάδωμα των μπουζί.
 • Σημάδια αποτυχίας του συστήματος ανάφλεξης
 • Ασταθής ανάφλεξη του κινητήρα
 • Ασταθής λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί
 • Απώλεια ισχύος του κινητήρα
 • Αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων
 • Αιτίες αποτυχίας του συστήματος ανάφλεξης
 • Μη τήρηση κανόνων, προθεσμιών συντήρησης ή οδηγιών του κατασκευαστή
 • Χαμηλή ποιότητα καυσίμων
 • Χαμηλή ποιότητα συντήρησης
 • Χαμηλή ποιότητα των τμημάτων του
 • Μηχανικές βλάβες
 • Αντίκτυπο καιρικών συνθηκών

Επισκευή και αντικατάσταση του συστήματος ανάφλεξης

Οι επισκευαστικές εργασίες είναι η αντικατάσταση των ελαττωματικών ή φθαρμένων στοιχείων του συστήματος. Συνήθως, η αντικατάσταση αφορά τα μπουζί, τα μπουζοκαλώδια, τη μίζα, τους πολλαπλασιαστές, τον ηλεκτρονικό διακόπτη, το διακόπτη ανάφλεξης ή τα μπλοκ επαφής, τον διανομέα και τα μέρη του. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν να καθαρίζετε τα μπουζί από τα κατάλοιπα της καύσης κάθε 10000 km, και να τα αντικαθιστάτε κάθε 30.000 χιλιόμετρα. Η αντικατάστασή τους πραγματοποιείται με κρύο κινητήρα και ένα ειδικό κλειδί. Αποσυνδέετε τα φις των μπουζοκαλωδίων από τα μπουζί, ξεβιδώνετε τα παλιά μπουζί, βάζετε τα καινούργια στην κυλινδροκεφαλή, συνδέετε τα μπουζοκαλώδια, και ελέγχετε προσεκτικά την σωστή τους τοποθέτηση. Η επαγγελματική διάγνωση, η επισκευή του συστήματος ανάφλεξης και οι αναγκαίες αντικαταστάσεις, είναι καλύτερα να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Δεν θα λύσουν τα προβλήματα γρήγορα και σίγουρα μόνο, αλλά θα σας δώσουν και συστάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του οχήματος.

Πλεονεκτήματα της συνεργασίας μαζί μας

Ελέγχοντας τα είδη του καταλόγου μας, να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε ό, τι χρειάζεστε. Σε εμάς θα χρειαστείτε μόνο μερικά λεπτά για να αγοράσετε ανταλλακτικά για το σύστημα ανάφλεξης. Τα πάντα είναι απλά και σαφή: βολική υπηρεσία αναζήτησης, μεγάλη ποικιλία και προσιτές τιμές. Τί περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς; Οι ειδικοί της ομάδας υποστήριξής μας είναι πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν να αγοράσετε οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρειάζεστε, ηλεκτρονικά. Παρακαλώ, σημειώστε ότι παρέχουμε εγγύηση για όλα τα ανταλλακτικά. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την ταχύτητα της παράδοσής μας, καθώς το επιθυμητό ανταλλακτικό θα είναι στα χέρια σας, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Μαζί μας, κάθε αγορά είναι διασκέδαση!

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων Spare parts

Η εταιρία μας

 • Στην BESTPARTS δίνουμε προτεραιότητα στον έλεγχο ποιότητας προϊόντων σε όλες τις γραμμές παραγωγής. Στόχος μας είναι η διάθεση προϊόντων εφάμιλλης ποιότητας με τα γνήσια ανταλλακτικά που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

  Περισσότερα

Επαφή

 • Bestparts.gr
  Αρχή 21ης Ιουνίου
  61100 Κιλκίς
  Email: info@bestparts.gr
  Web: www.bestparts.gr
  Τηλέφωνο: ++30 2341022099