Φίλτρο ανταλλακτικά

Τα φίλτρα των αυτοκινήτων είναι συσκευές, οι οποίες έχουν ως κύρια τους λειτουργία την απομάκρυνση των ρύπων από τα διάφορα συστήματα του οχήματος.

Τύποι φίλτρων

Φίλτρο αέρα: Καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στον κινητήρα. Το φίλτρο αέρα είναι μέρος του συστήματος εισαγωγής.
Φίλτρο καυσίμου: Φιλτράρει το καύσιμο που εισέρχεται στον κινητήρα. Είναι μέρος στου συστήματος καυσίμου.
Φίλτρο καμπίνας: Απομακρύνει τους ρύπους από τον αέρα που κυκλοφορεί στην καμπίνα του οχήματος. Είναι μέρος των συστημάτων ψύξης και θέρμανσης.
Φίλτρο λαδιού: Καθαρίζει τα λάδια για τα συστήματα του σασμάν, του κινητήρα και της λίπανσης. Είναι ένα από τα μέρη του συστήματος λίπανσης.
Φίλτρο υδραυλικών: Απομακρύνει τους ρύπους από το υγρό των υδραυλικών. Είναι μέρος της μετάδοσης.
Φίλτρο σωματιδίων: Καθαρίζει τα αέρια της εξάτμισης από την αιθάλη και άλλους ρυπαντές. Είναι μέρος του συστήματος της εξάτμισης στα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες.

Διάρκεια ζωής φίλτρων

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ξεκάθαρα στην πιο σημαντική ερώτηση: «κάθε πόσο καιρό πρέπει να αλλάζω φίλτρο;»
Η αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού, πρέπει να γίνεται κάθε 10 με 15 000 χιλιόμετρα.
Το ιδανικό είναι να γίνεται σέρβις στο φίλτρο στα 10 000 χλμ, αλλά αν το όχημα χρησιμοποιείται σε δύσκολες συνθήκες, η αντικατάσταση του φίλτρου θα πρέπει να γίνεται στις 5 με 7 000 χλμ.
Μην ξεχνάτε να αλλάζετε το φίλτρο καμπίνας, θα πρέπει να αλλάζετε κάθε 10000 χλμ.
Είναι σημαντικό να αλλάζετε το φίλτρο καυσίμου κάθε 25 με 30 000 χλμ.
Το φίλτρο σωματιδίων στα οχήματα με πετρελαιοκινητήρα έχει απεριόριστη χρήση, είναι φτιαγμένο για να αντέχει όσο και το σύστημα της εξάτμισης.
Το φίλτρο των υδραυλικών πρέπει να αλλάζεται μετά τα 10 000 χλμ.

Βλάβες φίλτρων

 1. Μπλοκάρισμα του φίλτρου
 2. Δυσλειτουργία
 3. Σημάδια βλάβης του φίλτρου
 4. Ασταθής λειτουργία του κινητήρα σε όλους του τους κύκλους
 5. Μείωση των δεικτών δύναμης
 6. Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου
 7. Ο καθαρός αέρας δεν μπαίνει στην καμπίνα
 8. Δυσάρεστη οσμή στην καμπίνα
 9. Συνεχές θάμπωμα του παρμπρίζ.
 10. Αιτίες βλάβης του φίλτρου
 11. Καύσιμο, λάδια, ποιότητα υγρού
 12. Επίπεδο ατμοσφαιρικής μόλυνσης
 13. Συνθήκες λειτουργίας
 14. Μηχανική βλάβη
 15. Παραβίαση των ορίων περιορισμού λειτουργίας
 16. Μη ακολούθηση του προγράμματος των σέρβις
 17. Λάθος επισκευές ή αντικαταστάσεις
 18. Ποιότητα των φίλτρων
 19. Μικρή προσοχή στην επιλογή των φίλτρων.

Αλλαγή φίλτρου

Πώς αλλάζω φίλτρο; Δεν χρειάζεται, πια, να δαπανάτε χρόνο ψάχνοντας για την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση – το κάναμε εμείς για εσάς.
Η δυσλειτουργία του φίλτρου σημαίνει πως είναι καιρός να αγοράσετε ένα καινούριο. Η αλλαγή του φίλτρου είναι η μόνη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.
Για να αλλάξετε το φίλτρο αέρα μόνοι σας, πρέπει να παραγγείλετε ένα καινούριο από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, να ανοίξετε το καπάκι από το φιλτροκούτι, να πετάξετε το παλιό, να τοποθετήσετε το καινούριο, να κλείσετε ξανά το φιλτροκούτι και να κλείσετε το καπό.
Για να αλλάξετε το φίλτρο καυσίμου, πρέπει να βγάλετε τη φίσα της τρόμπας, να αφαιρέσετε το κάλυμμα προστασίας του φίλτρου, αν αποσυνδέσετε τους σφιγκτήρες και τις στερεώσεις, να ανακυκλώσετε το παλιό φίλτρο, να τοποθετήσετε το καινούριο, να συνδέσετε τους σφιγκτήρες και τις στερεώσεις, να ξαναβιδώσετε το προστατευτικό κάλυμμα και να συνδέσετε τη φίσα.
Συνήθως, η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας δεν παίρνει πολύ χρόνο, ούτε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, στα πιο πολλά οχήματα, πρέπει να αφαιρεθεί το ντουλαπάκι του συνοδηγού, να ξεβιδώσετε το κουτί του και να αλλάξετε το φίλτρο.
Όσον αφορά στο φίλτρο των υδραυλικών, θα ήταν καλύτερα να αφήνετε τους επαγγελματίες να το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν γλιτώνετε μόνο χρόνο, αλλά και τον εαυτό σας, από μια επίπονη και βρώμικη διαδικασία.

Αγοράστε από το κατάστημά μας – αγοράστε μαζί μας

Για να αγοράσετε ένα φίλτρο, δεν χρειάζεται να βγείτε καν από το σπίτι σας. Ανοίγετε την ιστοσελίδα μας, βρίσκετε το φίλτρο που χρειάζεστε από τον πιο πλήρη κατάλογο φίλτρων, κάνετε την παραγγελία σας και κανονίζετε την παράδοση, και εμείς σας το φέρνουμε στο χώρο σας στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Με σκοπό να είστε ήρεμοι και να μας έχετε εμπιστοσύνη, παρέχουμε εγγύηση σε όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας. Το να αγοράσετε ανταλλακτικά, ηλεκτρονικά, από το κατάστημά μας είναι γρήγορο, βολικό και αποδοτικό. Αν έχετε περαιτέρω απορίες, η ομάδα υποστήριξής μας είναι πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει και να σας προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες. Χαρίστε στον εαυτό σας, επικερδείς αγορές.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων Spare parts

Η εταιρία μας

 • Στην BESTPARTS δίνουμε προτεραιότητα στον έλεγχο ποιότητας προϊόντων σε όλες τις γραμμές παραγωγής. Στόχος μας είναι η διάθεση προϊόντων εφάμιλλης ποιότητας με τα γνήσια ανταλλακτικά που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

  Περισσότερα

Επαφή

 • Bestparts.gr
  Αρχή 21ης Ιουνίου
  61100 Κιλκίς
  Email: info@bestparts.gr
  Web: www.bestparts.gr
  Τηλέφωνο: ++30 2341022099